Daumazan-sur-Arize

Aan de buitenrand van de gemeente Daumazan ligt het Nederlandse vakantiepark Résidence Château Cazalères. Naast het château en andere parkfaciliteiten staan op het 13ha fraaie landgoed in totaal 138 vrijstaande villa's.

foto-d

Daumazan-sur-Arize ligt op circa 1.200km afstand vanaf Utrecht. Met de auto rijdt u naar uw villa Espace 52 over autosnel- en tolwegen. Uw reistijd minder belangrijk? Langs een afwisselende en boeiende toeristische route volgt u de weg naar Daumazan. Zelf niet willen autorijden? De TGV brengt u naar Toulouse. En in nog minder tijd vliegt u naar een van de grotere luchthavens in de omgeving van Daumazan, zoals: Toulouse (Blagnac) of Carcassonne. Op het vliegveld kunt u een auto huren.

De Ariège wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. U kunt genieten van de rust, ruimte, cultuurhistorie, ongerepte natuur, bossen, akkers, weiden, dalen en bergen. Vanaf het vakantiepark zijn de contouren van de Pyreneeën zichtbaar.

In de directe omgeving van Daumazan liggen talrijke recreatie- en watersportgebieden, alsmede vele wandel- en fietsroutes. De Tour de France rijdt jaarlijks in de omgeving van het park.

TdF

Golfen behoort ook tot de mogelijkheden. Op nog geen halfuur autorijden ligt in La Bastide de Sérou een uitdagende 18 holesbaan. Op de golfbaan "Vieille Toulouse" heeft u een schitterend uitzicht over de stad Toulouse en het dal van de Garonne.

Golfbaan Toulouse

Bezienswaardigheden in overvloed. Middeleeuwse châteaus, citadels, bastides, musea, grotten en onderaardse rivieren. Zichtbare cultuurhistorie van Katharen. Plaatsen als Foix, Pamiers, Mirepoix, Carcassonne, Lourdes, St.Girons, Le Mas d’Azil en Toulouse zijn een bezoek waardig, evenals de vele andere historische steden, dorpen en gehuchten.

De Franse culinaire keuken, gezellige terrasjes, markten, brocantes en de luxe winkelcentra spreken voor zich, evenals de kust van de Middellandse Zee, zoals bijvoorbeeld bij het strand of de haven van Narbonne-Plage.

Skiën, langlaufen of snowboarden kunt u op minder dan een uurtje autorijden vanaf het vakantiepark in de skigebieden van de Ariège, Ax-les-Thermes/Bonascre, Guzet Neige of Plateau de Beille.

Plateau de Beille

Ook het skigebied in het belastingparadijs Andorra is prima bereikbaar.

Het centrum van Daumazan ligt op loopafstand van het park, alwaar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Grotere supermarkten in de directe omgeving.

In alle jaargetijden is er veel te genieten, te doen en te ondervinden, zowel op het Daumazanse vakantiepark als in de directe omgeving.